Na Mestskom úrade v Prešove prebieha personálny audit

16.01.2005 Celý región

Návrh novej organizačnej štruktúry a nového organizačného poriadku Mestského úradu (MsÚ) v Prešove má byť výsledkom personálneho auditu. Proces začal v stred...
Návrh novej organizačnej štruktúry a nového organizačného poriadku Mestského úradu (MsÚ) v Prešove má byť výsledkom personálneho auditu. Proces začal v stredu 12. januára. Požiadavku analýzy pracovných síl v samosprávnom úrade nastolil v závere roku 2003 opozičný mestský poslanec Juraj Hurný.

Samospráva tretieho najväčšieho mesta v SR sa rozhodla pre netradičné posúdenie početnosti a kvality osadenstva úradu.
Ustanovená deväťčlenná komisia na prípravu podkladov určila aj víťaza na vykonanie personálneho auditu. Stala sa ňou firma S&K Managment Systems, spol. s r. o. , Bratislava. Mesto Prešov uzatvorilo s ňou zmluvu o diele a celkove za to zaplatí 583 100 Sk v troch splátkach. Poslednú zrealizuje 12 mesiacov po skončení a akceptácii diela.
Audit sa uskutoční v troch etapách s predpokladaným záverom v podobe predloženia výsledkov do 11. apríla 2005.
V nadväznosti na personálny audit vedenie mesta Prešov uvažuje o vykonaní certifikácie podľa ISO normy na kvalitu fungovania organizácie. Využilo by pritom ponuku Slovenského centra čistejšej produkcie, pričom túto službu by mohlo uhradiť z finančných zdrojov Európskej únie.
MsÚ v Prešove mal k 31. decembru 2004 dovedna 279 zamestnancov, vrátane 72 mestských policajtov. Jeho organizačnú štruktúru tvorili dve kancelárie - primátora a prednostu, tri útvary - hlavného kontrolóra, hlavného architekta, strategického rozvoja, dva úrady - školský a stavebný, deväť odborov, ktoré sa ďalej členia na referáty a mestská polícia. Odbory sú vnútornej správy, finančný a plánovací, výstavby a dopravy, kultúry, hospodárskej prevádzky, mestského majetku, podnikateľskej činnosti a životného prostredia, mestských organizácií a verejnoprospešných činností, sociálny, bytový a zdravotníctva.
Vedúcich útvarov riadi priamo primátor s výnimkou útvaru hlavného kontrolóra, ktorý podlieha priamo mestskému zastupiteľstvu. Vedúci odborov zodpovedajú sa svoju činnosť prednostovi.
(jj)
 

Vyberte región

mark